Блесок бр. 144

//Блесок бр. 144

јуни – јули, 2022

11 07, 2022

Културен печат – Интервју со Емил Алексиев, куратор на ретроспективната изложба на Димитар Кондовски

2022-07-12T07:08:35+00:00 јули 11th, 2022|Categories: Изложба, Галерија, Блесок бр. 144|

Фасцинантен одзив имаше на отворањето на ретроспективната изложба на дела од Димитар Кондовски во Националната галерија – објект Даутпашин амам. [...]

11 07, 2022

Директно до дното: кратка историја на нечесноста на Приједор

2022-07-12T07:21:33+00:00 јули 11th, 2022|Categories: Критика, Литература, Блесок бр. 144|

Директно до дното: кратка историја на нечесноста на Приједор   Иако страстен „книшки молец“, морам да признаам дека лете обично [...]