Блесок бр. 112

//Блесок бр. 112

март-април, 2017

22 03, 2017

Ловец сум на моменти, што ретко кога успевам да ги уловам

2018-08-21T17:20:36+00:00 март 22nd, 2017|Categories: Критика, Литература, Блесок бр. 112|

Најмладиот педесетгодишник во македонската поезија намерно оди разбушавен Критиката често, во неможност (или несакање) подетално да се позанимава со одредени [...]

22 03, 2017

Компаративна книжевност, светска книжевност и етичка книжевна критика. Книжевната „инфра-другост“

2018-12-13T11:24:21+00:00 март 22nd, 2017|Categories: Есеи, Литература, Блесок бр. 112|

Превод од англиски: Искра Анѓелова Уште од својата појава и широката употреба низ светската заедница на научниците во општествените науки, [...]