Книга Битие

Книга Битие

Време
Смрт
Книга Битие -апокриф-
Во Шлегово куќа шимширова *
Lettre

никој нема да се врати
во морето по мојата смрт
и тоа ме развеселува

ќе можам да откопувам сенки
и уште брчки од кои подмладува
космосот зачнат во фотографија

да те гледам во пукнато огледало
и да те викам Ветар Во Распламтена Коса
додека издраскан пекаш по утроба

и тоа е убав занает: да се помниш себеси
и не е потребна ни резанка месечина
за да бидеш врева а јас тишина и обратно

АвторЛидија Димковска
2018-08-21T17:22:06+00:00 јануари 1st, 2000|Categories: Поезија, Блесок бр. 12|