20th Century Fox

20th Century Fox

1. бабушка
2. медитеран
3. знаци крај патот
4. гимнастика, самрак, силиконски прав
5. блискост на истокот
6. целулоидни палјачовци
7. сексуалноста на револуцијата
8. калапи на картографијата
9. хрватска студена лирика

ја изустив статистиката дури сега
кога свирачите на маглата се исцрпени
и кога долгите ноќи истекуваат
како сладолед низ згрчени падини и
клаустрофобични калапи
многу години предоцна:

краснојарск, севастопол, сибирска топ листа:
потем песок: жив песок.
песочник. гробница. час по анатомија.

АвторБранко Чегец
2018-08-21T17:21:28+00:00 февруари 1st, 2006|Categories: Поезија, Блесок бр. 46|