20th Century Fox

20th Century Fox

1. бабушка
2. медитеран
3. знаци крај патот
4. гимнастика, самрак, силиконски прав
5. блискост на истокот
6. целулоидни палјачовци
7. сексуалноста на револуцијата
8. калапи на картографијата
9. хрватска студена лирика

предоцна за цел век:
насекаде веќе
лебдеа блиндирани орели и кристални тении,
ѕвездени протези и хермафродити.

покривите цутеа бурно.
дождовите напредуваа:
свастики. пентаграми. гасеници и каранфили.

АвторБранко Чегец
2018-08-21T17:21:28+00:00 февруари 1st, 2006|Categories: Поезија, Блесок бр. 46|