Коњаник

Коњаник

Коњаник
Шума
Птица
Змија
Ружа

Земи еден слободен лет
лет испресечен
трескавичен
лет што воздушната струја
го крева и го спушта
лет лишен од сенка
клунот свој што го проголтал
повторно
лет
на кој окото на срната
гледа со завист

АвторАполон Гилевски
2018-08-21T17:22:03+00:00 јуни 1st, 2000|Categories: Поезија, Блесок бр. 15|