Диван

Диван

Русите никогаш…
Арарат
Транзициска
Брдо
Рено 4
Серење
Музеј
Фатима и поетот
Раце
Диван
Кој прв се посомнева…
За мене…
Добрата поезија…
Круна
Долга песна

Се чудиме,
колку винилки
со оргулски концерти
дошле на свет
во последните сто
и нешто години.
Како да сме
механичари
на одмор,
како да сме
благодарни,
што на нив веќе
не се свири
толку многу.

АвторЕсад Бабачиќ
2018-08-21T17:21:15+00:00 октомври 17th, 2007|Categories: Поезија, Блесок бр. 56|