Диван

Диван

Русите никогаш…
Арарат
Транзициска
Брдо
Рено 4
Серење
Музеј
Фатима и поетот
Раце
Диван
Кој прв се посомнева…
За мене…
Добрата поезија…
Круна
Долга песна

Недела попладне.
Дебил на мотор,
кој за него никогаш
не ќе биде доволно брз,
шиба кон крајот
на улицата, која неговиот
татко ја презира од дното
на душата.

АвторЕсад Бабачиќ
2018-08-21T17:21:15+00:00 октомври 17th, 2007|Categories: Поезија, Блесок бр. 56|