Вовед во нихилизам

/, Блесок бр. 83/Вовед во нихилизам

Вовед во нихилизам

16 ноември
26 октомври
Вовед во нихилизам
*** (пушти ја плочата)
Столови


една мува слета овде


На предавањето
во средата имаше 13 студенти и
27 столови. Сè на сè: полна куќа.
Кога предавањето
заврши 13-те студенти заминаа и
тогаш избројав 20 пара столови.
Столовите никогаш не отсуствуваат од моите
предавања
тие внимателно ме слушаат
(исправени како пушки).
Добро е да се види дека столовите
веднаш разбираат сè
изгледа дека се позрели (двапати
поцврсто
стојат на земја).

АвторЖоао Луис Барето Гуимареш
2018-08-21T17:20:55+00:00 мај 19th, 2012|Categories: Поезија, Блесок бр. 83|