Божица на подивените мачки

/, Блесок бр. 63/Божица на подивените мачки

Божица на подивените мачки

Пластичен обид за самоубиство
Опсесија прва
Мрак
Совозач
Стратегии
Art
Таа ноќ (Според Ивица Антески)
Полноќни работи
Јас ти и земјата

додека си ме сакал во некоја друга ера додека си коленичел додека си бил обичен додека си знаел да љубиш додека

кога во некое време посреќно од сега кога си знаел да слушаш кога си знаел да ги прочиташ признаците да ги насетиш невидливите причини за среќа кога

Дали и тогаш си ме лажел необјасниво за исполнетите празнини во твоето постоење за глувотијата која слушам вреска за мракот кој гледам е ѕвезда Дали и тогаш си ме лажел необјасниво со звучните самогласки со врескачките парчиња Дали

АвторАлександра Димитрова
2018-08-21T17:21:08+00:00 декември 29th, 2008|Categories: Поезија, Блесок бр. 63|