Поезија – Владислав Христов

/, Литература, Блесок бр. 122/Поезија – Владислав Христов

Поезија – Владислав Христов

ветрот го определува патот на птиците
асфалтот – човековиот
о човештво бедно
не вредиш ни
колку едно перо

 

превод од бугарски: Ѓоко Здравески

АвторВладислав Христов
ПреводВангел Имреоров
ПреводЃоко Здравески
2018-11-30T13:20:02+00:00 ноември 29th, 2018|Categories: Поезија, Литература, Блесок бр. 122|