Поезија – Владислав Христов

/, Литература, Блесок бр. 122/Поезија – Владислав Христов

Поезија – Владислав Христов

едно дете ми покажа
мртва пеперуга
ќе оживее ли
прашува детето
ќе оживее
му одговорив
само миг колебање
ќе ја чинеше
пеперугата живот

АвторВладислав Христов
ПреводВангел Имреоров
ПреводЃоко Здравески
2018-11-30T13:20:02+00:00 ноември 29th, 2018|Categories: Поезија, Литература, Блесок бр. 122|