Блесок бр. 30

//Блесок бр. 30

јануари-февруари, 2003

1 01, 2003

Реди Мејд-от и македонскиот театар

2018-08-21T17:21:45+00:00 јануари 1st, 2003|Categories: Осврти, Театар/Филм, Блесок бр. 30|

врз примери од претставите „Македонска крвава свадба“ и „Македонска приказна“ Македонскиот театар, усвојувајќи ги и развивајќи ги постулатите на постмодернизмот, [...]

1 01, 2003

Спиј

2018-08-21T17:21:44+00:00 јануари 1st, 2003|Categories: Поезија, Блесок бр. 30|

Превод од англиски: Македонка Божиновскагулабите стивнаа тигрите прилегнаа и волот сега ора. Камилата го исфрли својот јавач што умира од [...]

1 01, 2003

Лицето

2018-08-21T17:21:44+00:00 јануари 1st, 2003|Categories: Поезија, Блесок бр. 30|

Превод од англиски: Македонка БожиновскаОвој пат осамен го оставија пред мене Тоа е шума или приказна; леталата слетуваат на покривите [...]