Блесок бр. 25

//Блесок бр. 25

март-април, 2002

1 03, 2002

Глоба

2018-08-21T17:21:50+00:00 март 1st, 2002|Categories: Поезија, Блесок бр. 25|

(од книгата „Множење на словото“)азбестно небо и огнен чевел во ѓубриштето до паркиралиштето: сонце: со голем глоб глобува денот и [...]

1 03, 2002

Модерноста и постмодернизмот во „Хипертекст белешки“

2018-08-21T17:21:51+00:00 март 1st, 2002|Categories: Есеи, Литература, Блесок бр. 25|

Повик кон теориска конзистентност и комплетност „Хипертекст белешки“, експеримент кој се опишува самиот себеси, служи како богат и благодарен пример [...]

1 03, 2002

Дејвид Линч: Мајстор на филмската мистерија

2018-08-21T17:21:51+00:00 март 1st, 2002|Categories: Осврти, Галерија, Блесок бр. 25|

#12 „Дејвид Линч е ренесансниот човек на модерниот американски филм, признат и нашироко познат сценарист-режисер, како и телевизиски продуцент, фотограф, [...]