Глоба

Глоба

Глоб(а)
Бунило
Скалила
Кутија
Зимски пупења
Сјајности
Бања
Месечинство
Љубов
Распад на рајот

(од книгата „Множење на словото“)

азбестно небо и огнен чевел во
ѓубриштето до паркиралиштето: сонце:
со голем глоб глобува денот
и првата пепелна фасада во
Глетката го глода гледот

АвторВера Чејковска
2018-08-21T17:21:50+00:00 март 1st, 2002|Categories: Поезија, Блесок бр. 25|