Блесок бр. 24

//Блесок бр. 24

јануари-февруари, 2002

1 01, 2002

Век на среќата

2018-08-21T17:21:52+00:00 јануари 1st, 2002|Categories: Поезија, Блесок бр. 24|

Препев од романски: Лидија ДимковскаЗначи он е поет Се зачуди бабата И филозоф, додаде дедото Странец, шепотеа соседите Поезијата е [...]

1 01, 2002

Етиката во инфосферата

2018-08-21T17:21:52+00:00 јануари 1st, 2002|Categories: Есеи, Литература, Блесок бр. 24|

Нашето општество го нарекуваме „информациско општество“ поради стожерната улога којашто во него ја играат интензивните информациски сервиси. Како социјална структура, [...]