Блесок бр. 140

//Блесок бр. 140

септември – октомври 2021

1 11, 2021

МСУ со голема изложба на најпрогресивните уметници од Југоисточна Европа

2021-11-15T19:15:10+00:00 ноември 1st, 2021|Categories: Изложба, Галерија, Блесок бр. 140|

    На 29 септември, во Музејот на современата уметност – Скопје се отвори голема меѓународна изложба со наслов „Гледај [...]

1 11, 2021

Интервју со Дарија Андовска – Компонирањето е моја природна состојба

2021-11-24T16:45:03+00:00 ноември 1st, 2021|Categories: Концерт, Звук, Блесок бр. 140|Tags: |

Како го оценувате културниот живот во Македонија и во каква позиција се наоѓаат уметниците и културните работници? Отсекогаш сум била [...]