Блесок бр. 103-104

//Блесок бр. 103-104

декември, 2015

21 12, 2015

Документ Дете од Моника Мотеска

2018-12-19T12:38:04+00:00 декември 21st, 2015|Categories: Осврти, Галерија, Блесок бр. 103-104|

Уметничките практики денес неповратно се трансформирани во еден непрегледен и безграничен, дифузен и децентриран универзум на исказни, изразни и концептуални [...]

21 12, 2015

ПРОНИКНУВАЊЕТО НА ФЕНОМЕНОТ НА СЛОВЕНСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЈА И КУЛТУРА

2018-12-19T12:39:24+00:00 декември 21st, 2015|Categories: Есеи, Литература, Блесок бр. 103-104|

На преминот од прасловенската до кирилометодиевската словенска цивилизација и култура Илија Велев ПРОНИКНУВАЊЕТО НА ФЕНОМЕНОТ НА СЛОВЕНСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЈА И КУЛТУРА [...]

21 12, 2015

ПО ПОВОД ЕДНА МОШНЕ НЕОБИЧНА АНТОЛОГИЈА

2018-12-19T12:45:41+00:00 декември 21st, 2015|Categories: Критика, Литература, Блесок бр. 103-104|

(Дај две, љубовни: антологија на нашите омилени песни од автори од Европа: љубов; концепт Жарко Кујунџиски, реализација Кристина Велевска, Скопје, [...]