Блесок бр. 07

//Блесок бр. 07

февруари-март,1999

1 02, 1999

Театарот во потрага по својот нов идентитет

2018-08-21T17:22:12+00:00 февруари 1st, 1999|Categories: Теорија, Блесок бр. 07, Театар/Филм|

Во текот на последните две години и всушност во текот на последната деценија современиот македонски театар го одбележаа длабоки парадокси. [...]

1 02, 1999

Гламја

2018-08-21T17:22:11+00:00 февруари 1st, 1999|Categories: Поезија, Блесок бр. 07|

Ти карпата за карпа си готов да ја сметаш, неуко момче, меѓу подножја Лазаре ситен. А крилото е можеби грешка [...]