Хеберт Абиморад

/Хеберт Абиморад
Хеберт Абиморад 2018-08-21T17:18:05+00:00

Project Description

Хеберт Абиморад е роден 1946 во Монтевидео, Уругвај. Во 1975 се преселил во Шведска каде што живее и денес. Работи како наставник по шпански јазик и како новинар за култура. Има објавено седум книги поезија: Готембург, љубов и судбина (1982), Далечни движења (1985), Одгласни гласови (1988), Скромни песни (1994), Скромни песни 2 (1995), Малена и Сибер (1996, под псевдонимот Мартина Мартинез) и Скромни песни 3 (1998).

Related Articles

Автор