Славе Ѓорѓо Димоски

/Славе Ѓорѓо Димоски
Славе Ѓорѓо Димоски 2018-08-21T17:17:45+00:00

Project Description

роден 1959 во Велестово, дипломирал на Филолошкиот факултет во Скопје. Живее во Велестово, Охридско. Работи како наставник по македонски јазик и литература.

Поетски книги: Гравири (1979); Проект (1982); Студен порив (1985); Последните ракописи (1988); Спореден пат (1991); Предмети и аргументи (1994); Анабаза (1994); Темно место (2000).
Пишува и поезија за деца.

Застапуван во многу антологии и преведуван на повеќе јазици.

Related Articles