Мехмед Бегиќ

/, Поет, Автор/Мехмед Бегиќ
Мехмед Бегиќ 2018-09-17T12:16:30+00:00

Project Description

Роден во Чапљина, 1977 година.
Објавил три заеднички збирки поезија:
– L Amore Al Primo Binocolo (Бреша, 1999),
со Недим Ќисиќ, Марко Томаш, Весели Гатало
– Три пати триесет и три еднакво (Tri puta trideset I tri jednako, Мостар, 2000), со Ќисиќ и Томаш
– Филм (Мостар, 2001.), со Лукас Шопа.
Како и три самостојни:
– Чекајќи го месарот (ČekajućI mesara, Мостар, 2002)
– Песни од собата (Pjesme iz sobe, Сплит, 2006)
– Совршен куршум в стомак [Последни песни] (Savršeni metak u stomak [Posljednje Pjesme], Загреб, 2010)
Го преведувал Леонард Коен.
Еден е од уредниците на списанието „Колапс“
Професионален Појавувач во Спотови.
Диск џокеј на Тажен Вторник во Абрашевиќ, Мостар.
http://radiobluetuesday.cyberartcentar.org/

Related Articles

Автор