Мајкл Хан

/Мајкл Хан
Мајкл Хан 2018-08-21T17:18:24+00:00

Project Description

Мајкл Хан ја има основано Програмата за компаративна книжевност на Универзитетот во Окланд, Нов Зеланд, во 1995 година и бил нејзин директор сè до неговото пензионирање во 2010 година, при што бил ментор на 12 успешно одбранети докторати. Има пишувано многу за литературата и политиката, литературата и прогонот и за народните приказни. Во моментов главно се занимава со улогата на раскажувањето и метафорите во медицината (UC Berkeley, 2010), во политиката (Claremont Graduate University, 2012) и во правото (Stanford University, јануари 2016), при што четвртиот настан од оваа серија, за раскажувањето и метафорите во образованието, се планира да се случи на VU University, во Амстердам, во првата половина од 2017 година. Бил уредник на зборниците на секоја од овие конференции.

Related Articles