Фрагмент

Фрагмент

Фрагмент
Прозорецот
Страв
Промена
Меѓувреме
Реката на нашето детство
*** (1)
*** (2)
*** (3)
*** (4)

Превод од англиски: Македонка Божиновска и Никола Маџиров

Си заминувам
заминувам сам
да се пречекам на некое друго место
и штом се побарам по телефон
јас нема да ја кренам слушалката.

АвторХеберт Абиморад
2018-08-21T17:21:58+00:00 февруари 1st, 2001|Categories: Поезија, Блесок бр. 19|