Çok seni severam и други тешко објасниви песни

/, Блесок бр. 52/Çok seni severam и други тешко објасниви песни

Çok seni severam и други тешко објасниви песни

Çok seni severam
Широк сокак
Човекот не е птица
Џагорот на материјалот
Предраг Самарџиски
Филтер Југославија
Хамлетување
Симонид, кралот на Пентаполис
белешка кон песните

Превод од хрватски: Игор Исаковски

Ако не го дочекам Петровден
А ти
Ти премажи се
И свадбата нека биде галичка
Па да те чујам убавино
На гробиштата кога ќе тргне тешкото

Сите момчиња покојни
Јас можеби мртов можеби пијан
Лежам тука под лажно име
Атанас Параходотов

И додека мртвите сватови ги викаш
Јас од гроб туѓ ќе станам
Ако ми кажеш знаеш ти што
Ако ми кажеш како Нина Спирова
Ако ми кажеш
Çok seni severam

АвторПредраг Луциќ
2018-08-21T17:21:19+00:00 февруари 20th, 2007|Categories: Поезија, Блесок бр. 52|