Çok seni severam и други тешко објасниви песни

/, Блесок бр. 52/Çok seni severam и други тешко објасниви песни

Çok seni severam и други тешко објасниви песни

Çok seni severam
Широк сокак
Човекот не е птица
Џагорот на материјалот
Предраг Самарџиски
Филтер Југославија
Хамлетување
Симонид, кралот на Пентаполис
белешка кон песните

Во Гевгелија постои човек
Кој бил и останал само човек
Дури и тогаш кога морало да се биде
Срб ил Хрв
Мак или Алб

Па што тогаш
Ќе рече некој

Ништо полесно
Ќе додаде друг

И во тој џагор
Јас пак нема да слушнам
Дали во тоа се обидел
И некој од нив

АвторПредраг Луциќ
2018-08-21T17:21:19+00:00 февруари 20th, 2007|Categories: Поезија, Блесок бр. 52|