3 песни

3 песни

Мултиделириумската оаза на Ист Вилиџ
Молекул
Еволутивен стоп

мачнина ми е денот, мачнина
иднина ми е мигот, вистина
се родив со вселената братски
се здобив со бесмртност, на рати
со експериментот под обвивка
се стопира еволуцијата, одбивна
а каде е тука вината
или е таа во иднината?

АвторОктај Ахмед
2018-08-21T17:22:17+00:00 март 1st, 1998|Categories: Блесок бр. 01, Поезија|