Фрагмент

Фрагмент

Фрагмент
Прозорецот
Страв
Промена
Меѓувреме
Реката на нашето детство
*** (1)
*** (2)
*** (3)
*** (4)

Не правиме ништо друго, само пливаме
во реката на нашето детство
барајќи карамели, но
сé што наоѓаме се книшките
во кои тие биле завиткани.

АвторХеберт Абиморад
2018-08-21T17:21:58+00:00 февруари 1st, 2001|Categories: Поезија, Блесок бр. 19|