Песната и пеперугата

/, Поезија/Песната и пеперугата

Песната и пеперугата

Песната и пеперугата (метаморфоза)
Блиска е ноќта во која ќе отпочинам
Мермер (столб)
Симнување од крстот (фреска)
Влегување во Ерусалим (фреска)
Одиме за рака фатени
Облаци
Килим

Тоа се неми бродови
Болката што ми ја носат
И што ме утепуваат.

Бели диви трендафили
Под главата на поетот

Дојдете бродови мои
Срцето ми прездравува
Од боцката на
Громот.

АвторМихаил Ренџов
2018-08-21T17:22:17+00:00 март 1st, 1998|Categories: Блесок бр. 01, Поезија|