Зошто ли дојде?

Зошто ли дојде?

Зло
Почитта кон Маркс
ЕКГ
Тоа е добро
Писоци
Зошто ли дојде?
Семеен портрет
Одделенија


Стоејќи пред светли излози на продавници
во кои се веат женски гаќички
не можам да престанам
да мислам на Маркс.

Почитта кон Маркс
е единствената заедничка точка на сите што ме сакаат,
а јас им дозволувам, на различни нивоа,
да ги зариваат ноктите во памучната кукла
скриена во моето тело.

На Маркс,
на Карл Маркс
никогаш нема да му простам.

АвторИман Мерсал
2022-08-31T20:00:47+00:00 август 29th, 2022|Categories: Поезија, Литература, Блесок бр. 145 - 146|