Зошто ли дојде?

/, Блесок бр. 87/Зошто ли дојде?

Зошто ли дојде?

Зло
Почитта кон Маркс
ЕКГ
Тоа е добро
Писоци
Зошто ли дојде?
Семеен портрет
Одделенија

Молчаливи жени
го исполнија ходникот што води кон тебе.
Подготвени се за ритуалот
да ја истружат ’рѓата
натрупана во грлата
што може да им го провери дијапазонот
само преку колективен писок.

АвторИман Мерсал
2018-08-21T17:20:51+00:00 декември 16th, 2012|Categories: Поезија, Блесок бр. 87|