Зошто ли дојде?

/, Блесок бр. 87/Зошто ли дојде?

Зошто ли дојде?

Зло
Почитта кон Маркс
ЕКГ
Тоа е добро
Писоци
Зошто ли дојде?
Семеен портрет
Одделенија

Рамената на доброволците
го носат човекот од соседниот кревет
кон градските гробишта.

Тоа е добро за тебе.
Смртта не може да го повтори своето дело
во иста соба.

АвторИман Мерсал
2018-08-21T17:20:51+00:00 декември 16th, 2012|Categories: Поезија, Блесок бр. 87|