Битие

Битие

Битие
Време и простор. Движење IV
Четири ѕвезди
Судбина
Погреб

Шатките летаат
во кружна формација
и носат убави
гомна завиткани
во пелени.
Ги исфрлаат во
земјата Ур над
главите на мирните
Урјани.
Урјаните остануваат
зачудени
не можејќи да сфатат
дека тоа го наредил
американскиот генерал.

АвторЕмил Калешковски
2018-08-21T17:21:58+00:00 февруари 1st, 2001|Categories: Поезија, Блесок бр. 19|