Мирослав Масин, „Риба-Птица-Жена“

/, Галерија, Блесок бр. 56/Мирослав Масин, „Риба-Птица-Жена“

Мирослав Масин, „Риба-Птица-Жена“

Мирослав Масин
Елизабета Шелева
Јовица Ивановски
Дејан Дуковски

#1 Рибата, птицата, жената
најубавини во своите средини.
Се преплетуваат на платната и мешаат
Се допираат и сексаат
Водат љубов и се сакаат
шаренеат, белеат и се чувствуваат.
Се трансформираат
од една форма во друга
од друга во трета
… во универзална најубавина.
Понекогаш жената лета
рибата бакнува
птицата плива
… весело, нели!
Танцуваат по белината гушнати
(и јас се вмешувам понекогаш).
Ја впиваат љубовта
а белото ја враќа
ја рефлектира кон нас
кон универзумот
… кон бескрајот.

2018-08-21T17:21:16+00:00 октомври 17th, 2007|Categories: Осврти, Галерија, Блесок бр. 56|