Луна Прима

Луна Прима

*
Сцена 3: Страв…
Сцена 4: Како на цртан филм (II)
Сцена 5: … И ужас
Сцена 6: Како на цртан филм (III)
Сцена 7: Флешбек
Сцена 8: Сон

– антиеуродрама – (по мотивите на “Хамлет” од Луис Буњуел и на други надреалистички текстови)

* Луна прима или млада месечина е битие во фаза на созревање. Премиерата на „Луна прима“ беше во декември 1994 год. во продукција на Академската театарска Лабораторија – Скопје во режија на Горан Тренчовски. Дизајнот беше на Валентин Светозарев, музиката на Панде Шахов, а играа: Рубенс Муратовски, Александар Микиќ, Игор Маџиров, Маја Вељковиќ и кучето Блеки.

Ликови:
ЖАК… … … … … …страствен сонувач
ЛЕНИ… … … … … …вљубена до уши
БИЛ… … … … … … … сопарник на Жак
ТОТО… … … … … …оној кој посакува
БРЕТОНОВИЧ… … … … … … … … ….пес над времето и под месечината

2018-08-21T17:22:04+00:00 јуни 1st, 2000|Categories: Текст, Блесок бр. 15, Театар/Филм|