Блесок бр. 89

//Блесок бр. 89

март-април, 2013

9 05, 2013

Книжевноста и историјата: конкурентни и/ли комплементарни мемории?

2018-08-21T17:20:50+00:00 мај 9th, 2013|Categories: Есеи, Литература, Блесок бр. 89|

Веројатно, постои некое правило според кое човек памети и заборава, но бидејќи приказните за сеќавањето, најчесто, се историја или фикција, [...]