Блесок бр. 48

//Блесок бр. 48

мај-јуни, 2006

4 06, 2006

Книгата

2018-08-21T17:21:26+00:00 јуни 4th, 2006|Categories: Поезија, Блесок бр. 48|

Избор и превод од англиски: Игор ИсаковскиНе е шумата која скита во матежот на нашите животи ниту правот кој ни [...]

4 06, 2006

Архаизам, постмодерна и мали ѕвезди за големи соѕвездија

2018-08-21T17:21:26+00:00 јуни 4th, 2006|Categories: Осврти, Галерија, Блесок бр. 48|

„Астер Фест“, Струмица (26-29 мај)Авторите од Југоисточна Европа спонтано создаваат речиси идентични приказни. #1 „Астер Фест“ е името на новиот [...]