Соња Сринивасан

/Соња Сринивасан
Соња Сринивасан 2018-08-21T17:17:42+00:00

Project Description

Соња Сринивасан има дипломирано антропологија (со студии по англиски како втор модул) на универзитетот Стенфорд. Магистрирала во областа на високото образование на универзитетот Колумбија. Има и формално музичко образование, свири виолина и во последно време се бави професионално со сопрано-пеење. Во моментов ја ревидира својата збирка раскази и новели, и пишува на својот блог https://thewomenofletters.wordpress.com на разни теми, како книжевна критика, уметност и социјални прашања. Соња зборува шест јазици и ужива во патувања низ светот.

Related Articles