Небојша Гелевски – Бане

//Небојша Гелевски – Бане
Небојша Гелевски – Бане 2020-07-21T11:31:03+00:00

Project Description

Со повеќе од милион дизајнирани и отпечатени страни, креирани брендови на бројни компании, Небојша Гелевски – Бане е првиот човек на Кома лаб, една од водечките агенции за графички дизајн и печатење во Македонија, основана во 1993 година.

Во моментов работи и како ментор е на академијата за графички дизајн во Брејнстер. Работи како обучувач и ментор за Визуелни комуникации и визуелизирање на податоци за граѓански организации, новинари и државни институции. Гостин предавач е на повеќе факултети низ земјата.

Во 1990-тите, Гелевски е еден од основачите и дизајнер на студентското списание “Елфаско” на ЕТФ.

Графички активист.

Страстен вљубеник во фотографија.

Related Articles