Ирена Светек

/Ирена Светек
Ирена Светек 2023-09-28T23:23:57+00:00

Project Description

Ирена Светек дипломирала на компаративна книжевност, каде што има и докторирано. Работи како новинарка, критичарка и преведувачка. За нејзиниот прв роман „Одблиску“ ја има добиено наградата за најдобар прв роман на годината. Нејзиниот втор роман е „Седмиот бран“. „Заспи мала моја, заспи“ е нејзин трет роман. Потоа следува трилогијата „Црвенкапа“ и „Белиот волк“, за која моментално се снима и серија.

Related Articles