Жоао Луис Барето Гуимареш

/Жоао Луис Барето Гуимареш
Жоао Луис Барето Гуимареш 2018-08-21T17:18:16+00:00

Project Description

Жоао Луис Барето Гуимареш (Порто, 3 јуни 1967), е португалски поет кој живее во Леча де Палмеира, северно од Порто, во Португалија. Работи како пластичен хирург. Ги објавил следниве збирки поезија: “Há Violinos na Tribo” (1989), “Rua Trinta e Um de Fevereiro” (1991), “Este Lado para Cima” (1994), “Lugares Comuns”, (2000), “3 (Poesia 1987-1994)” (2001), “Rés-do-Chão” (2003), “Luz Última” (2006), “A Parte pelo Todo” (2009), сите собрани мината година во збирката “Poesia Reunida” (2011).

Related Articles