Емил Калешковски

/Емил Калешковски
Емил Калешковски 2018-08-21T17:18:04+00:00

Project Description

Емил Калешковски е роден на 19.03.1977 година во Скопје. Автор е на поетската книга Сновиденија на разорениот ум за која ја доби наградата на Студенски збор за најдобра поетска дебитанска книга во 1997 година.Објавува песни и во периодиката.

Related Articles

Автор