Јас го сакам животот, а смртта ме сака мене

/, Блесок бр. 85/Јас го сакам животот, а смртта ме сака мене

Јас го сакам животот, а смртта ме сака мене

Снежна тишина
Има денови
Колку снегулки!
Топли снегулки
Ако сум вљубен
Бакнеж од снегулка
Мириса на снег
Од снегот
Кога сè
И ноќе

Превод на македонски: Игор Исаковски.

Снежна тишина.
И во неа се слуша
само шепот на снегулки.
#1

2018-08-21T17:20:53+00:00 септември 2nd, 2012|Categories: Поезија, Блесок бр. 85|