Планетата на роботите

/, Блесок бр. 90/Планетата на роботите

Планетата на роботите

Слеп
Глув
Тркач
Туркач
Мислител
Пророк
Воин
Далечен
Останатите

Превод од српски: Ѓоко Здравески

правен да работи во мрак
поради гужвата
исфрлен на светло
со појачани стапала
со рака трипати продолжена
со голем прст на крајот
да опипува

АвторМилан Добричиќ
2018-08-21T17:20:49+00:00 јуни 30th, 2013|Categories: Поезија, Блесок бр. 90|