Испловување

/, Блесок бр. 27/Испловување

Испловување

Своини
Исповед
Разделување
Агол
Преграда
Пат
Испловување
Надомест
Истурање
Остатоци

превод од англиски: Македонка Божиновска

Си имав куќа
кревет од дрво на сништата
малку болка врз полицата
славина за сеќавањето
жарчиња да ми го изгорат срцето
кога студот напаѓа
и многу оџаци
но немав врата
ниту прозорец.

АвторХода Аблан
2018-08-21T17:21:48+00:00 август 1st, 2002|Categories: Поезија, Блесок бр. 27|