Животот таму

/, Блесок бр. 26/Животот таму

Животот таму

Битие
Сенки
Животот таму
Друштво
Зборови
Живот
Земја
Ловци
Отсуство
Давење

Превод од англиски: Македонка Божиновска

Со колкав мал простор
што му остана меѓу рацете
се обиде да пресоздаде
вселена: со солза,
нацрта ѕвезда, со поглед месечина,
а со еден допир, сонце.
Кога ги затвори очите,
луѓето заминаа на работа
по тротоарот од неговите очни капаци.

АвторВади Садех
2018-08-21T17:21:49+00:00 мај 1st, 2002|Categories: Поезија, Блесок бр. 26|