Поезија – Николина Андова Шопова

/, Литература, Блесок бр. 120 - 121/Поезија – Николина Андова Шопова

Поезија – Николина Андова Шопова

СЕНКИ
КАКО КОГА ДВА БРОДА
ИЗЛОГ
ПАТЕНТ
ВЛЕЗОТ Е ОД ДРУГАТА СТРАНА


СЕНКИ

Навечер
се отвора моето тело, бавно
како тридимензионална картонска сликовница
од која никнат
дрвја, згради, Сонце, планини, луѓе
наутро се затвора
а од мене се уште штрчат
гранки, прозорци, сенки, карпи, дланки

АвторНиколина Андова Шопова
ПреводЕлида Бахтијароска
ПреводГорјан Костовски
2018-09-20T12:49:35+00:00 септември 19th, 2018|Categories: Поезија, Литература, Блесок бр. 120 - 121|