Твојата отелотворена градина

/, Галерија, Блесок бр. 91/Твојата отелотворена градина

Твојата отелотворена градина

Видеото „Твојата отелотворена градина“ е едно од најновите дела кои доаѓаат од уметничката работилница на Олафур Елијасон. Во ова деветминутно дело, визуелно доведено до совршенство, уметникот мајсторски ги обработува своите постојани теми: перцепцијата, движењето и, неизоставно – времето. Станува збор за соработка настаната при патувањето на уметникот во кинеските градини Сужоу со писателот Ху Фанг и галеристот Жанг Веи, како и кореографот Стин Кернер.

2018-08-21T17:20:48+00:00 септември 21st, 2013|Categories: Осврти, Галерија, Блесок бр. 91|