Славица Јанешлиева

/, Галерија, Блесок бр. 45/Славица Јанешлиева

Славица Јанешлиева

Сон за сликата која се повторува
сериографија, 45см. x 50см., 2003
Ќе те чекам од вистинската страна на вратата
комбинирана техника, 70см. x 50см., 2003
Името
комбинирана техника, 43см. x 77см., 2004
Камен запис XXXI
сува игла, 50см. x 70см., 2001
Камен знак I
сува игла, 10см. x 10см., 2001
Камен запис XXXI
сува игла, 50см. x 70см., 2001
Камен запис XXX
комбинирана техника, 50см. x 70см., 2001
Камен знак II
комбинирана техника, 30см. x 25см., 2001
Камен знак III
комбинирана техника, 30см. x 25см., 2002
Камен знак IV
комбинирана техника, 30см. x 25см., 2002
Камен знак IX
комбинирана техника, 30см. x 25см., 2002
Камен знак V
комбинирана техника, 30см. x 25см., 2002
Камен знак VI
комбинирана техника, 30см. x 25см., 2002
Камен знак VIII
сува игла, 30см. x 25см., 2003
Камен знак VIII
сува игла, 30см. x 25см., 2003
Камен знак XI
сува игла, 30см. x 25см., 2003
Камен знак XII
сува игла, 30см. x 25см., 2003
Камен знак XIII
сува игла, 30см. x 25см., 2003
Дојди да видиш! Има ангел во собата.
комбинирана техника, 43см. x 77см., 2004
Лисјата ми шепотат од минатото
комбинирана техника, 43см. x 77см., 2004
Љубов/Љупка
комбинирана техника, 43см. x 77см., 2003
Проѕирно сеќавање
комбинирана техника, 43см. x 77см., 2003
Камен знак X
сува игла, 30см. x 25см., 2003
Мислејќи на…
-мисли и шепоти-
комбинирана техника, 43см. x 77см., 2002
Живот
комбинирана техника, 50см. x 70см., 2004
АвторСлавица Јанешлиева
2018-08-22T13:21:13+00:00 ноември 1st, 2005|Categories: Изложба, Галерија, Блесок бр. 45|