Рене Магрит: 1922-1943

/, Галерија, Блесок бр. 24/Рене Магрит: 1922-1943

Рене Магрит: 1922-1943

Закана за убиецот, 1926
The Museum of Modern Art, New York
Обид за невозможно, 1926
Повикот на врвовите, 1942
Јасновидност (авто-портрет), 1936
Откривање на огнот, 1935
Вечно сведоштво, 1930
The Menil Collection, Houston, Texas
Забранетиот универзум, 1943
Musee d’Art Modern, Liege
Добри предвесници, 1944
Носталгија, 1940
Човечка состојба, 1935
Клуч за полињата, 1933
Оставено од сенката, 1926
Љубовниците, 1928
Моделот, 1922
Измамата на сликите (Ова не е луле), 1929
Los Angeles County Museum of Art
Задоволство, 1927
Dusseldorf, Kunstsammlung Nordhein-Wesfalen
Црвениот модел, 1937
M. Boymans-van Beuningen, Rotterdam, NL
Жетва, 1943
Силување, 1934
Психијатрот, 1937
Рене Магрит, о. 1935
АвторРене Магрит: 1922-1943
2018-08-22T13:30:05+00:00 јануари 1st, 2002|Categories: Изложба, Галерија, Блесок бр. 24|